Snelle payserver proberen

Een bekende, grote Europese usenet provider is Usenext. Het bedrijf bestaat al enkele tientallen jaren. Ze hebben tienduizenden klanten, eigen datacenters en bieden daarom snelle nieuwsservers aan tegen spotprijzen. Ook biedt het bedrijf een gratis nieuwserver proefaccount aan, zodat je de mogelijkheid hebt om hun diensten vrijblijvend te proberen.

Gratis nieuwserver proberen

Het feit dat deze usenet provider een proefperiode aanbiedt zegt veel. Een aanbieder van slechte payservers, biedt namelijk maar zelden een gratis proefperiode aan. Dankzij de proefperiode heeft men de mogelijkheid om de payserver uitgebreid te testen voor het eventueel aangaan van een betaalde overeenkomst. Niemand verplicht om tijdens of na de proefperiode een betaalde account te openen. De proefaccount is geheel vrijblijvend, opzeggen kan ten alle tijden. Wel moet degene die een proefaccount gebruikt deze op tijd sluiten conform de gestelde voorwaarden.

usenet payserver
Twee weken gratis downloaden

Als een usenet provider een gratis proefperiode aanbiedt, is dat meestal voor enkele uren of dagen. SSL wordt meestal niet ondersteund, waardoor privacy niet kan worden gegarandeerd. Wie bij usenext.nl een proef account opent, kan gebruik maken van alle mogelijkheden die een betaalde klant ook tot zijn beschikking heeft.

Waaronder ook het gebruik van SSL. Tijdens de proefperiode van 14 dagen is het mogelijk om honderden gigabytes aan data te downloaden. Bij elkaar meer dan 40 gewone DVD’s, 75 films in DIVX formaat of meer dan 15.000 MP3 bestanden. Het is uitermate ongebruikelijk dat een usenet provider zo royaal is met een proef.

Betrouwbare usenet provider

Usenext bestaat al een behoorlijke tijd en heeft vele vaste klanten. Wat deze usenet provider onderscheid van andere newsserver aanbieders, zijn meerdere dingen. Zo is het erg makkelijk om de klantenservice te benaderen en is het mogelijk om volledig anoniem te downloaden.

Klantenservice bellen of mailen
De klantenservice is middels telefoon bereikbaar als men vragen heeft. Indien gewenst kan men kiezen voor een call back, de klantenservice neemt dan later telefonisch contact op. Wie geen telefonisch contact wenst te hebben, kan ook gebruik maken van een contactformulier. Usenext.nl staat erom bekend binnen een dag te reageren op vragen.

Anoniem downloaden uit nieuwsgroepen
Ze slaan geen IP adressen op van klanten. Op deze manier is je privacy volledig gegarandeerd. Daarnaast is het mogelijk om gebruik te maken van SSL. Dankzij SSL kan je downloaden zonder dat derden op hetzelfde netwerk mee kunnen kijken. Dit gaat zelfs zover dat internetproviders niet kunnen zien wat klanten downloaden. Een ISP kan zien dat een klant contact legt met een payserver en deze gebruikt. Het is voor de ISP echter niet mogelijk om te zien wat de klant download uit welke nieuwsgroepen. Het gebruik van een VPN is hierdoor niet eens nodig om anoniem te downloaden uit nieuwsgroepen. Usenext.nl garandeert dan ook 100% anonimiteit. Dit is iets wat andere usenet providers maar zelden doen, aangezien de meeste wel een IP log bijhouden van alle activiteiten van klanten.

Eigen downloadsoftware

Wie niet bekend is met downloaden uit nieuwsgroepen kan gebruik maken van de software die usenext.nl zelf heeft ontwikkelt. Hiermee is het mogelijk om nieuwsgroepen te doorzoeken en direct bestanden te downloaden. De software lijkt enigszins op Spotnet maar heeft veel meer opties en is een stuk sneller. Een uitmuntende optie voor een ieder die niet bekend is met downloaden uit nieuwsgroepen en toch op simpele wijze wilt beginnen met downloaden.

Snelle newsserver
Het bedrijf heeft een eigen backbone. Dit wilt zeggen dat ze alles in eigen handen hebben en niet afhankelijk zijn van derden, wat de prijs en veiligheid zeer ten goede komt. Ongeveer 90% van de usenet aanbieders hebben geen eigen servers, ze gebruiken de backbone van een andere, vaak grotere aanbieder. Dit komt de prijs en kwaliteit maar zelden ten goede. Ze hebben 6 datacenters, op vele verschillende locaties, die continue in werking zijn. De klant heeft 16 verbindingen tegelijk tot zijn beschikking, waardoor het mogelijk is om met zeer hoge snelheden te downloaden. De maximum downloadsnelheid is vrijwel altijd het maximum van de internetverbinding die de klant gebruikt.