Usenet.nl

Een zeer bekende Europese newsserver aanbieder is usenet.nl
Het bedrijf achter usenet.nl bestaat al enkele tientallen jaren. Ze hebben vele trouwe klanten, eigen datacenters en bieden daarom snelle newsservers aan tegen spotprijzen. Ook biedt het bedrijf een gratis newsserver proefaccount aan, zodat men de mogelijkheid heeft om de newsserver vrijblijvend te testen.
gratis usenet newsserver

Gratis newsserver proberen

Het feit dat deze newsserver aanbieder een proefperiode aanbiedt zegt veel. Een aanbieder van slechte newsservers, biedt namelijk maar zelden een proefperiode aan. Dankzij de proefperiode heeft men de mogelijkheid om de newsserver uitgebreid te testen voor het eventueel aangaan van een betaalde overeenkomst. Natuurlijk is niemand verplicht om tijdens of na de proefperiode een betaalde account te openen. De proefaccount is geheel vrijblijvend, opzeggen kan ten alle tijden. Wel moet degene die een proefaccount gebruikt deze op tijd sluiten conform de gestelde voorwaarden.

14 dagen gratis downloaden
Als een aanbieder van usenet diensten een gratis proefperiode aanbiedt, is dat meestal voor enkele uren of dagen. SSL is vaak niet ondersteund, waardoor privacy niet kan worden gegarandeerd. Wie bij usenet.nl een proefaccount opent, kan gebruik maken van alle mogelijkheden die een betaalde klant ook tot zijn beschikking heeft.

Waaronder ook het gebruik van SSL. Tijdens de proefperiode van 14 dagen is het mogelijk om 150 GB aan data te downloaden.
Dat is bij elkaar meer dan 40 gewone DVD’s, 75 films in DIVX formaat en meer dan 15.000 MP3 bestanden. Het is uitermate ongebruikelijk dat een usenet aanbieder zo royaal is met een proef.

Betrouwbare newsserver aanbieder

Usenet.nl bestaat al een behoorlijke tijd en heeft vele vaste klanten. Wat deze newsserver aanbieder onderscheid van andere newsserver aanbieders, zijn meerdere zaken.
Zo is het erg makkelijk om de klantenservice te benaderen en is het mogelijk om volledig anoniem te downloaden.

Klantenservice bellen of mailen
De klantenservice is middels telefoon bereikbaar als men vragen heeft. Indien gewenst kan men kiezen voor een call back, de klantenservice neemt dan later telefonisch contact op. Wie geen telefonisch contact wenst te hebben, kan ook gebruik maken van een contactforumulier. Usenet.nl staat erom bekend binnen een dag zeer addecaat te reageren op vragen.

Anoniem downloaden uit nieuwsgroepen
usenet.nl newsserverMen slaat geen IP adressen op van klanten. Op deze manier is de privacy volledig gegarandeerd. Daarnaast is het mogelijk om gebruik te maken van SSL. Middels SSL kan men downloaden zonder dat derden op het netwerk mee kunnen kijken. Dit gaat zelfs zover dat internetproviders niet kunnen zien wat klanten downloaden. Een ISP kan zien dat een klant contact legt met een newsserver en deze gebruikt. Het is voor de ISP echter niet mogelijk om te zien wat de klant download uit welke nieuwsgroepen. Het gebruik van een VPN is hierdoor niet eens nodig om anoniem te downloaden uit nieuwsgroepen. Usenet.nl garandeerd dan ook 100% anonimiteit. Dit is iets wat andere usenet aanbieders maar zelden doen, aangezien de meeste wel een IP log bijhouden van alle activiteiten van klanten.

Eigen downloadsoftware

Wie niet bekend is met downloaden uit nieuwsgroepen kan gebruik maken van de software die usenet.nl zelf heeft ontwikkelt. Hiermee is het mogelijk om nieuwsgroepen te doorzoeken en direct een bestand te downloaden. De software lijkt enigszins op Spotnet maar heeft veel meer opties en is een stuk sneller. Een uitmuntende optie voor een ieder die niet bekend is met downloaden uit usenet nieuwsgroepen en toch op simpele wijze wilt beginnen met downloaden.

Snelle newsserver
Het bedrijf heeft een eigen backbone. Dit wilt zeggen dat ze alles in eigen handen hebben en niet afhankelijk zijn van derden, wat de prijs en veiligheid zeer ten goede komt. Ongeveer 90% van de usenet aanbieders hebben geen eigen servers, ze gebruiken de backbone van een andere, vaak grotere aanbieder. Dit komt de prijs en kwaliteit maar zelden ten goede. Men heeft 6 datacenters, op vele verschillend locaties, die continue in werking zijn. De klant heeft 16 verbindingen tegelijk tot zijn beschikking, waardoor het mogelijk is om met zeer hoge snelheden te downloaden. De maximum downloadsnelheid is vrijwel altijd het maximum van de internetverbinding die de klant gebruikt.