Spotnet download

Met het programma spotnet is het makkelijk is om te downloaden uit nieuwsgroepen. Het programma is gemaakt voor Windows en is uitermate geschikt voor mensen die nog niet bekend zijn met downloaden.

Spotnet payserver

Om Spotnet te kunnen gebruiken heb je een nieuwsserver nodig. Er zijn geen goede gratis nieuwsservers. Je moet dus gebruik maken van een betaalde nieuwsserver, een payserver. Waarschijnlijk heb je geen zin om geld uit te geven aan een nieuwsserver? Dat is geen probleem, er zijn namelijk goede payserver providers die je gratis en vrijblijvend kan testen. Eweka is een grote aanbieder van payservers. Bij Eweka kan je een week lang gratis een payserver testen, zonder verdere verplichtingen. Na de proefperiode kan je een maand, kwartaal of jaarabonnement afsluiten. Maar dat is niet verplicht. Eweka heeft vaak uitstekende kortingsacties, waardoor je voor 5 tot 7 euro per maand een snelle payserver hebt.

Eweka alternatieven

Naast Eweka zijn er vele andere providers die een vrijblijvende proefperiode aanbieden. Zo kan je onder andere terecht bij Pure Usenet en Usenet.nl voor GRATIS! een proefperiode.. Wil je geen Nederlandse provider? Probeer dan gratis een Amerikaanse provider. Usenet server, Newshosting en Easynews zijn uitstekende aanbieders.

Download Spotnet en installeren

spotnet
    Het logo van Spotnet

Om te kunnen downloaden met spotnet, moet je het programma eerst downloaden. Er zijn echter 2 versies van het programma, naast de originele versie is er ook een andere versie, spotnet 2.0. Deze versie ziet er iets beter uit maar werkt precies hetzelfde. Wil je de originele versie downloaden? Dat kan hier. Wil je spotnet 2.0 downloaden? Dat kan hier: Spotnet 2.0 downloaden. Zorg dat je de laatste versie download, oudere versies werken vaak niet goed.

Als je het programma hebt gedownload, kan je beginnen met de installatie. Hiervoor heb je de eerder genoemde payserver nodig.  Je hebt een nieuwsserver adres nodig, een gebruikersnaam en een wachtwoord. Deze krijg je van je payserver provider nadat je een proefabonnement hebt afgesloten. Bij Eweka ziet het adres er vaak zo uit: news.eweka.nl

Als je de gegevens hebt ingevoerd gaat het programma aan de slag. Alles wat je kan downloaden, word nu toegevoegd aan de spotnet database. Ook reacties van andere mensen die downloaden worden opgeslagen in de database. Het kan vele uren duren voordat Spotnet klaar is voor gebruik. Een uur of 12 wachten voordat het je eindelijk kan zoeken en downloaden, is niet ongewoon. Gelukkig hoef je alleen bij de installatie lang te wachten. Daarna download het programma alleen de nieuwe spots.

Zoeken en downloaden met Spotnet

spotnet zoekenAls de installatie is afgerond en alle spots zijn gedownload, kan je eindelijk beginnen met zoeken. Aan de linkerkant, bovenin het programma, zie je een zoekbox. Vul de naam in van iets dat je graag wilt downloaden. In het voorbeeld hiernaast zoek ik naar Ubuntu maar je kan naar vele zaken zoeken. Er verschijnt een enorme lijst met spots die je kan downloaden.

Zoals je kunt zien is er aan de linkerkant ook een groot menu, waardoor je specifieker kunt zoeken. Als je alleen opzoek bent naar films, kan je alleen in de sectie ‘Beeld’ zoeken. Het overzicht laat dan alleen films zien in combinatie met je zoekterm.

spotnet downloadenDownloaden is net zo makkelijk als zoeken. Als je een spot hebt gevonden die je graag wilt downloaden, dan klik je op het blauwe pijltje dat aan de rechterkant bovenin het scherm zichtbaar is.

Als spotnet de spot helemaal heeft gedownload, kan je deze terugvinden in de folder downloads. Je kan meerdere spots tegelijkertijd downloaden. Hoe snel spotnet download hangt af van de maximum snelheid van je internetverbinding en je payserver.

De beste alternatieven

Als je een mac hebt, kan je Spotnet niet gebruiken. Helaas is het programma alleen beschikbaar voor Windows. Er is echter een goed alternatief, genaamd Spotlite. Het voordeel van Spotlite is dat het beschikbaar is voor allerlei besturingssystemen.

Een ander goed alternatief voor Spotnet is nzbserver. Op de website nzbserver.com kan je zoeken naar een download. Je kan daarna met behulp van SABnzbd of Grabit de spot downloaden.