Spotnet, nzbserver en place2home

Downloaden uit usenet nieuwsgroepen is de beste manier om te downloaden. Downloaden gaat snel, er is een enorm aanbod en je hoeft niets te delen, zoals dat met torrents wel het geval is. In deze handleiding laten we je zien hoe makkelijk het is om te downloaden met Spotnet, nzbserver of place2home.

Kies een goede payserver

Om te kunnen downloaden uit nieuwsgroepen heb je een payserver nodig. Een andere naam voor payserver is newsserver of nieuwsserver. Normaal kost een payserver maandelijks 5 tot 10 euro maar je kan gratis een snelle payserver proberen. Eweka is een van de beste payserver providers in Nederland en is 7 dagen gratis te testen. Pure Usenet is ook een uitstekende provider die ook 7 dagen gratis getest kan worden. Wil je gelijk de beste en oudste provider proberen? Kies dan voor Usenet Server. Als je je hebt ingeschreven krijg je een gebruikersnaam, wachtwoord en payserver adres. Deze heb je nodig om te kunnen downloaden met Spotnet, nzbserver of place2home.UsenetBucket

Spotnet downloaden en instellen

spotnet ewekaSpotnet is het enige programma waarmee je erg makkelijk kan zoeken en downloaden. Het is een programma voor Windows en is makkelijk in gebruik. Er zijn verschillende versies van het programma maar uiteindelijk zijn ze vrijwel allemaal hetzelfde. Eerst moet je Spotnet 2 downloaden, dat kan je hier doen. Als je het programma hebt gedownload, krijg je het venster te zien dat op de afbeelding hiernaast staat.

Je moet de gebruikersnaam en het wachtwoord van je payserver provider invoeren. Ook moet je je provider even opzoeken in het uitklapmenu. Als dat gedaan is, zal Spotnet de database gaan downloaden. Daarin staan alle dingen die je kan downloaden. Ook zijn er reacties te zien van andere gebruikers. Als je zelf wilt reageren, kan dat alleen als je provider uploaden toestaat.

spotnet downloadenAls Spotnet klaar is met updaten, wat vele uren kan duren, kan je het programma gaan gebruiken. Zoek naar iets leuks, kijk daarna rechtsboven in je beeldscherm. Er staat een klein blauw pijltje. Als je daarop klikt, zal Spotnet beginnen met downloaden. Je hoeft daar verder niets voor te doen. Alles gebeurd op de achtergrond.

Nzbserver is een handige Spotweb website

Heb je geen zin om Spotnet te installeren of download je liever met een apart downloadprogramma? Dat kan met behulp van nzbserver. De website is hier te vinden. Op nzbserver kan je veel spots vinden om te downloaden. Je zoekt naar iets en als je een leuke film hebt gevonden, dan kan je een nzb bestand downloaden. Dat bestand open je dan met je downloadprogramma, Grabit, Newsleecher of SABnzbd.

Het grote voordeel, om nzbserver te gebruiken, hoef je geen groot, lomp programma te installeren. Je kan direct zoeken en downloaden. Reageren of lid worden is niet mogelijk. Vraag je je af waar de reacties bij spots vandaan komen? Dat zijn reacties die Spotnet gebruikers hebben geplaatst. Ze worden ook getoond in nzbserver. Er zijn trouwens veel websites die erg lijken op nzbserver. Dat heeft te maken met het feit dat nzbserver gebaseerd is op Spotweb. En Spotweb is een klein scriptje, waardoor mensen een eigen nzbserver clone kunnen opzetten. Wil je Spotweb zelf eens proberen? Het is mogelijk om Spotweb op je eigen computer te installeren met behulp van XAMPP en het Spotweb script, dat te vinden is op Github.

Place2home is een gezellige Nederlandse usenet website

De leukste Nederlandse usenet gemeenschap is place2home.net. Het is een besloten usenet website, een forum. Je moet je eerst inschrijven om lid te mogen worden en dat kan een heel gedoe zijn. Op place2home staat de registratie erg vaak uit, nieuwe leden kunnen zich dan niet aanmelden. Als de registratie wel aanstaat, moet je al voor inschrijving aan een aantal eisen voldoen. Je mag geen webproxy of VPN gebruiken om je in te schrijven.

Place2home eist dat nieuwe leden zich inschrijven met hun eigen IP adres. Ook mag je je niet inschrijven met een mobiele telefoonverbinding. Nadat het registratieformulier is ingevuld gaat een moderator zeer nauwkeurig naar je aanvraag kijken. Als je wordt goedgekeurd, kan je het forum bezoeken maar meestal zie je dan nog geen berichten of spots. Je wordt een tweede keer gecontroleerd. Na enkele dagen kan je het forum gebruiken en dan mag je ook weer gebruik maken van een VPN of webproxy.

place2home forumAls je eenmaal lid bent van place2home.net, heb je toegang tot het forum. Er zijn veel categorieën waarin van alles te vinden is. In veel gevallen is iets speciaal gespot voor place2home en het komt regelmatig voor dat er een wachtwoord op de spot zit. Na het downloaden moet je dan het wachtwoord invoeren in Winrar. Om iets te kunnen downloaden moet je de poster bedanken. Dat kan door een bericht te plaatsen bij de post/spot. Na het plaatsen van een bericht waarin je de spotter bedankt voor de spot, verschijnen er verschillende links naar NZB zoekmachines. Je kan dan kiezen uit een van de zoekmachines en het NZB bestand downloaden. En daarna kan je de spot downloaden met een downloadprogramma.