SABnzbd handleiding

Rate this post

Er zijn veel manieren om allerlei bestanden te downloaden. De meeste mensen gebruiken een usenet newsserver in combinatie met een download programma. Een van de meest gebruikte download programma’s om te downloaden uit usenet nieuwsgroepen is SABnzbd. Deze website gaat over het beste en meest complete download programma ooit gemaakt, SABnzbd, usenet en newsservers.

Leren downloaden met SABnzbd

sabnzbdBen je nog niet bekent met usenet en newsservers? Usenet is een zeer oud en groot netwerk dat bestaat uit nieuwsgroepen. In die nieuwsgroepen kan je films, muziek en andere bestanden vinden.

Om toegang te krijgen tot usenet heb je een download programma nodig. Wij laten in de voorbeelden SABnzbd zien, er is namelijk geen beter programma om te downloaden uit nieuwsgroepen. Naast dit programma heb je een newsserver nodig. Wat dat is en hoe je daaraan kan komen lees je hieronder.

Een goede newsserver

Een newsserver, ook wel payserver, is een server waarmee je toegang krijgt tot alle nieuwsgroepen waaruit usenet bestaat. Om een newsserver te krijgen, moet je er helaas voor betalen. De prijs voor een newsserver is gemiddeld €10,- per maand. Sluit je een jaarabonnement af dan krijg je er vaak korting bij, 10% tot soms wel 30%

Gratis newsserver
Gratis is altijd beter dan betaald. Als je een gratis newsserver wilt proberen, is dat mogelijk. Er zijn veel aanbieders van gratis newsservers. In de VS, Nederland en de EU. Enkele bieden gratis toegang voor een paar weken, andere gratis newsservers
kan je een maand gebruiken en dan tijdens de maand 600GB downloaden. Een uitstekende manier om SABnzbd en een gratis newssserver te testen.

Films, muziek en meer zoeken

Het is helemaal niet moeilijk om te zoeken naar bestanden die te vinden zijn in usenet nieuwsgroepen. Er zijn namelijk allerlei websites en zoekprogramma’s waarmee je kan zoeken naar een specifiek bestand in nieuwsgroepen en dat dan direct kan downloaden met SABnzbd. We laten je niet alleen zien hoe NZB zoekmachines werken maar gaan ook in op handige websites, vol afbeeldingen en informatie bij de bestanden. Heb je iets gevonden, dan is kan je het bijbehorende NZB bestand downloaden, waarna SABnzbd met je newsserver gaat downloaden.

Wat is SABnzbd voor een usenet download programma?

Het is het meest uitgebreide usenet download programma dat er momenteel is.
Het programma is multi-platform, je kan het op alle bestaande besturingssystemen gebruiken, van Windows 10, Linux, MAC tot FreeBSD.

SABnzbd gemaakt met de programmeringstaal Python, en is mede daarom razendsnel, klein en zeer flexibel. Het is niet zo maar een gewoon standaard usenet download programma. SABnzbd draait na het opstarten in je browser en is zeer makkelijk te gebruiken ondanks de talloze functies die andere usenet download programma’s missen.

Een ander veel gebruikt download programma is Grabit. Grabit werkt alleen op Windows en heeft lang niet zoveel functies als SABnzbd. SpotNet is misschien makkelijker voor beginnende downloaders maar is belachelijk groot, maakt je systeem langzamer en start erg langzaam op. Het allermooiste, het programma is volledig Open Source! Dat betekend dat je er gratis gebruik van mag maken. Dagelijks wordt het download programma geupdate door een gemeenschap van vrijwilligers en om de tijd komen er versies uit die nog sneller en beter zijn.