Gratis usenet proberen

5 (100%) 2 votes

Gratis usenet is gratis en voor niets downloaden uit usenet nieuwsgroepen. Waarom zou een Nederlandse nieuwsserver provider je gratis toegang tot usenet geven?

Gratis usenet newsserver proberen

Er zijn ontzettend veel Nederlandse nieuwsserver providers. Teveel eigenlijk. Het aanbod is groter dan de vraag naar een nieuwsserver. Om toch aan nieuwe klanten te komen proberen providers op allerlei manieren klanten te werven.

gratis usenet proef

Sommige adverteren, andere bieden kortingen op een abonnement. Enkele providers bieden mogelijke klanten een gratis usenet test account aan. De meeste mensen kiezen daarvoor en downloaden een week of enkele dagen voor niets.

De meeste van hen stoppen na de proefperiode maar sommige kiezen daarna voor een abonnement. Het is een zeer effectieve manier om te kijken of een nieuwsserver provider de moeite waard is. Voor providers is het een goedkope manier om makkelijk enkele nieuwe klanten te winnen. Met name providers die eigen servers hebben bieden gratis usenet aan, het kost ze dan namelijk veel minder dan adverteren.

Usenet nieuwsgroepen downloaden met een proef

Als je een nieuwsserver account afsluit zijn er veel dingen waar je eerst naar moet kijken. Zijn er kleine lettertjes? Wordt een gratis account na de proefperiode niet omgezet in een betaald jaarabonnement als je niet op tijd afzegt. Daar zit natuurlijk niemand op te wachten. Een abonnement daar hoor je voor te kiezen en niet toe te worden gedwongen.

Hoe hoog is de retentie? Een newsserver met een retentie van 700 dagen of minder zijn waardeloos. Ondersteund de provider SSL, zodat je anoniem kunt downloaden? Nee? Kijk dan verder, privacy gaat immers boven alles.

Hoeveel nieuwsgroepen ondersteund de provider? Zijn het er minder dan 80.000 dan heb je er weinig aan, je kan dan een hoop downloads niet vinden.

Krijg je tijdens de proefperiode vaak de melding ‘Article not found’? Dat is een teken dat de provider een waardeloze dienst aanbiedt.

Loop je tegen een technisch probleem aan of heb je een vraag tijdens de gratis usenet proefperiode? Neem contact op met de klantenservice. Als de klantenservice achterlijk, onge├»nteresseerd en onbeschoft overkomt, of misschien zelfs helemaal niet reageert, be├źindiging de gratis usenet proef dan. Een bedrijf dat niet om zijn klanten geeft hoort immers geen klanten te hebben.

Hoe kan je downloaden uit usenet nieuwsgroepen?

Met een usenet account kan je onbeperkt downloaden. Denk aan films, muziek en meer van dat soort zaken. Misschien heb je geen idee hoe je moet downloaden. Op deze website vind je niet alleen informatie over providers die een gratis usenet account aanbieden.