Gratis usenet provider

Gratis downloaden uit usenet nieuwsgroepen, het kan bij vele usenet providers. Waarom zou een usenet provider je gratis toegang tot nieuwsgroepen geven?

Gratis usenet proberen

gratis usenet providerEr zijn ontzettend veel providers, ook in Nederland. Eigenlijk zijn er teveel aanbieders. Het aanbod is groter dan de vraag. Om toch aan nieuwe klanten te komen proberen providers op allerlei manieren klanten te werven. Sommige adverteren, andere bieden kortingen op een abonnement. Enkele providers bieden mogelijke klanten een gratis usenet account aan die ze mogen testen. De meeste mensen kiezen daarvoor en downloaden een maand, week of enkele dagen gratis. De meeste van hen stoppen na de proefperiode maar sommige kiezen dan voor een abonnement. Het is een zeer effectieve manier om te kijken of een usenet provider de moeite waard is. Voor providers is het een relatief goedkope manier om toch wat nieuwe klanten te winnen. Met name providers die eigen servers hebben bieden gratis usenet aan, het kost ze dan namelijk veel minder dan adverteren.

Downloaden met een payserver proef

Voordat je gaat betalen voor een payserver, zijn er veel dingen waar je eerst naar moet kijken. Zijn er kleine lettertjes? Wordt een gratis usenet account na de proefperiode onverwacht omgezet in een betaalt jaarabonnement als je niet op tijd afzegt? Daar zit natuurlijk niemand op te wachten. Een abonnement daar hoor je voor te kiezen en niet toe te worden gedwongen.

Hoe hoog is de retentie? Een payserver met een retentie van 700 dagen of minder is natuurlijk waardeloos. Ondersteund de usenet provider SSL, zodat je anoniem kunt downloaden? Nee? Kijk dan verder, privacy gaat immers boven alles. Hoeveel nieuwsgroepen ondersteund de provider? Zijn het er minder dan 80.000 dan heb je er weinig aan, je kan dan een hoop downloads niet vinden.

Krijg je tijdens de proefperiode vaak de melding ‘Article not found‘? Dat is een teken dat de provider een waardeloze payserver aanbiedt. Loop je tegen een technisch probleem aan of heb je een vraag tijdens de gratis proefperiode? Neem contact op met de klantenservice. Als de klantenservice onbekwaam, ongeïnteresseerd en onbeschoft overkomt, of misschien zelfs helemaal niet reageert, beëindiging de gratis usenet proef dan! Een bedrijf dat niet om zijn klanten geeft hoort geen klanten te hebben.

Hoe kan je downloaden uit nieuwsgroepen?

Met een goede payserver kan je onbeperkt downloaden. Denk aan video en audio bestanden, games, apps en series. Misschien heb je geen idee hoe je moet downloaden? Bekijk dan onze handleidingen, waarin we je laten zien hoe je met een gratis account kan leren downloaden met nzbserver.com, place2home en Spotnet.